Evenwichtstoornis

Ruim 1.5 jaar terug kreeg ik tijdens een rodel weekend een flinke evenwichtsstoornis.
Dat houd in dat ik mijn evenwicht kwijt is. en dat duurde even voor dat ik weer op evenwicht terugkwam. heeft  1 jaar geduurd met gespaard flinke evenwichtsstoornis, braken, misselijk, en paar uur plat.

Ruim 8 maanden geleden tot  2 weken terug (13 oktober) heb ik geen last meer gehad.  Sinds 13oktober tot nu toe heb ik weer spontaan duizeligheid. Maar deze keer was van korte duur.  Gelukkig geen braken, misselijkheid. Deze week was  paar dagen achter elkaar raak. en besloot om richting ziekenhuis te gaan en zodoende gedaan. en testjes gedaan met omkiepen. hoofd schudden, ogen test. De arts zegt dat ik misschien een B.P.P.D. hebt. een moeilijke taal : BPPD = Benigne Paroxismale Positie Duizeligheid.

Het bewegen van de ogen laat ze zien dat er dus gruis/kristallen in het evenwichtsorgaan aanwezig zijn die de oorzaak van de duizeligheid kunnen zijn.
Mensen die zoals ik een minder werkende evenwichtsorgaan hebben, hebben wat vaker zulk gruis in evenwichtsorgaan. dit heet BPPD

Afspraak is gemaakt op dinsdag 28 oktober om 15.u zullen ze mij erop testen en als ik dat hebt, en is te behandelen dan moet over gaan. Laat ik me hopen.

Hoe het gaat gebeuren weet ik niet. (ik bedoel de behandelmethode).

HIer een goed uitleg wat dat bppd inhoud zie link : http://nl.wikipedia.org/wiki/Benigne_paroxismale_positieduizeligheid

Vandaag is het zover dat ik weer terug moet naar AzM voor de evenwichtsorgaan.

toen ik daar kwam moet ik op de bank gaan zitten en krijg een speciale bril  zie afgeelding 1.1 op

afbeelding 1.1
afbeelding 1.1

Na 3 tellen word ik omgekiept door de arts en mijn hoofd hangt ook scheef naar rechts daar zat de probleem. en arts kon zien dat mijn rechteroog aan het trillen, daarna zelfde methode met linkeroog.
dan met rechteroog achter omkiepen en dan krijg ik een soort trilapparaat dat achter mijn oor aandrukken. D.w.z. gruis weg werken. Daarna moet ik van rechts naar links gaan liggen met mijn ogen naar beneden gericht.

Daarna moet de arts mij nog eens controleren of ik dat probleem hebt..
Na de omkiepen met hoofd scheef naar rechts.. Ik kon zien dat ik geen last meer hebben. dat wil ik zeggen. de duizeligheid is over.

Mochten over tijdje weer terugkomen dan moet ik weer terug en zelfde methode gebruiken als hierboven. Maar de arts zeggen moet over zijn dat ik niet meer terug hoef te komen. Maar ik hou me zelf wel in de gaten.

Hopelijk heb ik een goede start in 2015 dat ik komende jaar geen last zal krijgen.